Sicriul cu trupul neînsuflețit al cântărețului Petrică Mîțu Stoian a ajuns luni seară la Ansamblul folcloric “Maria Tănase” din Craiova.

Pe o ploaie mocănească, artistul a fost așteptat de colegii de scenă, prieteni dar și de familie.

Sediul instituției a fost deschis întreaga noapte pentru cei care au dorit să își ia rămas bun de la maestru, însă numai cu respectarea măsurilor impuse de pandemie.
Marți dimineață, la ora 9, trupul său va fi dus la Teatru Național “Marin Sorescu”. Mâine va fi înmormântat.

Petrică Mîțu Stoian a fost primit cu aplauze de către colegi, familie, dar şi oameni simpli care i-au iubit cântecele. Zeci de minute a fost aplaudat, până când trupul neînsufleţit a ajuns în sala de repetiţii a Ansamblului folcloric “Maria Tanase” din Craiova. Sute de trandafiri albi i-au fost aduși artistului, acestea fiind florile preferate.

Cristian Bănățeanu, artist: „A fost un exemplu pentru mine, pentru toată generația noastră și va rămâne în istoria folclorului românesc.”

Îngenunchiaţi de durere, colegii au venit rând pe rând să îşi ia rămas bun de la maestru.

Marius Măgureanu, artist: „A fost o fire veselă și a fost un om care a știut să împartă bucuria și necazul cu toţi oamenii. În aparenţe era un tip foarte deschis, dar în sufletul lui avea un gol imens. Nu avea un copil și i-a lipsit familia dintotdeauna.”

Mirela Radu, artist: „Întotdeauna a fost un om deosebit, un suflet de aur, un om generos care întotdeauna avea ceva de spus și de învățat.”

Familia s-a reunit la căpătâiul artistului. Cu lacrimi în ochi, surorile artistului speră să afle din ce cauză și-au pierdut fratele.

Domnica Vărvesc, soră„L-au băgat la o procedură fără să îl controleze nici la acte, nici la nimic. A spus că a fost un test, dar cum să bagi un om fără să te uiți pe acte să vezi dacă e cardiac, fără să vezi ceva.”

Artistul ar fi regretat enorm faptul că a început acest tratament, susţin surorile.

Domnica Vărvesc, soră: „I-am spus, Petrică, tu ești om puternic, nu trebuie să te lași, fă un efort. A regretat chestia asta, că l-am văzut pe ochii lui ca a făcut o greșeală.”

Maria Tărchilă: „Glumea cu noi la telefon, când ne suna ne întreba ce facem, ce lucrăm, ce facem de mâncare”

Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat miercuri la cimitirul Ungureni, acolo unde îşi pregătise locul de veci.