Ce este platbanda?

Platbanda isi gaseste intrebuintarea la scara mare in industrie si poate fi utilizata si in constructiile de tip particular. In astfel de constructii este utilizata drept materie prima pentru confectiile de tip metalic. Ea are la baza otel si poate fi realizata fie prin procesul de laminarea la cald, fie prin procesul de laminare la rece.

Ambele procedee mentionate anterior ofera rezultate diferite. De exemplu, prin laminarea la cald se va produce o platbanda cu margini rotunjite, iar in cazul celei la rece rezultatul va fi un material de constructii cu margini perfect drepte. Ambele tipuri de platbanda vor fi folosite in proiecte diferite, fie in constructii, fie in acele proiecte unde precizia este foarte importanta. Asadar, acest material este unul foarte calitativ si versatil.

Proprietati de baza

Acest material este foarte cunoscuta pentru versatilitatea lui. Este de mentionat ca in functie de etapele la care este supus in timpul procesului de fabricare, caracteristicile sale difera.
platbanda

De cele mai multe ori specialisti din domeniul constructiilor recomanda folosirea acestui material in proiectele industriale, dar de asemenea, se poate folosi si in cele proprii.

De asemenea, se remarca si faptul ca aceasta platbanda poate fi cu usurinta taiata sau gaurita, si in acelasi timp poate fi sudata fara probleme.

Top 5 motive pentru care sa alegi platbanda de la Mesteru Manole

  • REZISTENTA – Ea nu poate fi prea usor afectata de catre actiunea factorilor externi deoarece este un material foarte rezistent.
  • VERSATILITATEA – Nu ridica dificultati in perforarea si sudarea acesteia, astfel ca poate fi adaptata pentru diversele proiecte.
  • MAI MULTE DIMENSIUNI – Exista posibilitatea de a fi achizitionata sub diverse dimensiuni.
  • MATERIALUL IDEAL – In acele proiecte in care se cere atentie la detalii si precizie, este o alegere ideala.
  • ADAPTABILA IN ORICE TIP DE PROIECT – Se poate intrebuinta in acele proiecte de fabricare a mobilei, a constructiilor navale, a pieselor metalice si, nu in ultimul rand, in productia de masini.
  • DURABILITATEA – Fiind confectionata din otel se poate observa ca acest material este unul foarte durabil.

Iti doresti sa achizitionezi platbanda pentru proiectul tau de constructii?  Poti apela cu incredere la mesterumanole.ro. Acesta iti pune la dispozitie o gama larga de modele din care sa alegi, si mai mult de atat, aici vei gasi si restul materialelor de constructii de care ai nevoie pentru proiectul tau.