Preşedintele PNL, Ludovic Orban, doreşte ca în sesiunea extraordinară a Senatului să se dezbată în procedură de urgenţă proiectul de lege iniţial de liberali privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. El a precizat că acest proiect a trecut de Camera Deputaţilor prin adoptare tacită.

„Biroul executiv al Partidului Național Liberal a mandatat liderii grupurilor parlamentare să solicite ca în sesiunea extraordinară să se dezbată în Senat, în procedură de urgenţă, proiectul de lege iniţiat de PNL privind desfiinţarea secţiei speciale de cercetare a magistraţilor. Proiectul de lege iniţiat de PNL a trecut de Camera Deputaţilor prin adoptare tacită şi se găseşte la Senat. Ca atare, am mandatat senatorii PNL şi evident ceilalţi colegi din Camera Deputaţilor să militeze pentru introducerea pe ordinea de zi în sesiune extraordinară şi pentru adoptarea proiectului de lege al PNL privind desfiinţarea secţiei speciale”, a spus preşedintele PNL.

El a ținut să atragă atenția că şi Comisia de la Veneţia a prezentat un punct de vedere privind desfiinţarea acestei secţii.

„Readuc aminte că în urma sesizării Partidului Național Liberal adresate către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Veneția și Comisia de la Veneția a prezentat un punct de vedere clar, privitor la desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, punct de vedere care se regăsește de altfel și în poziția GRECO și în pozițiile exprimate de-a lungul timpului de reprezentanții Comisiei Europene”, a adăugat Ludovic Orban.

„Readuc aminte că în urma sesizării PNL adresată către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Veneţia şi Comisia de la Veneţia a prezentat un punct de vedere privitor la desfiinţarea secţia specială de anchetare a magistraţilor punct de vedere clar privitor la desfiinţarea secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, punct de vedere care se regăseşte de altfel şi în poziţia GRECO şi în poziţiile exprimate de-a lungul timpului de reprezentanţii Comisiei Europene”, a explicat Ludovic Orban.