De ce polistiren extrudat?

Experții în construcții recomandă utilizarea polistirenului extrudat, deoarece este cea mai eficientă soluție. În plus, pentru sistemele de încălzire în pardoseală, ei recomandă utilizarea panourilor de polistiren extrudat fabricate special pentru acest proiect.
polistiren extrudat
Rolul acestui material este de a izola suprafața, dar și de a izola spațiul dintre ele. De obicei, în special în cazul blocurilor, întregul sistem de încălzire este instalat în camera cea mai rece, de aceea este necesar să folosiți un strat de polistiren extrudat mai gros pentru a preveni disiparea căldurii.

Calitatile de baza

  1. Polistirenul extrudat este un material izolator foarte eficient

Acesta se utilizeaza pentru izolarea locuintei si isi indeplineste scopul de a avea costuri mai mici cu incalzirea locuintei. Acest material nu trebuie sa fie utilizat pentru izolarea fatadelor.

  1. Izolarea soclului este recomandat sa se faca cu acest material

De asemenea, izolarea fundatiei (utilizarea placilor de polistiren extrudat trebuie facuta inainte de inchiderea fundatiei, a pardoselilor din interior si exterior, dar si pentru acoperisuri, utilizarea acestui material este foarte eficienta.

  1. Usuritatea cu care se transporta, manevreaza si monteaza sunt alte avantaje pe care le ofera polistirenul extrudat

De asemenea, atunci cand este utilizat pierderile de material sunt foarte mici, datorita faptului ca acesta nu se faramiteaza deloc. Mai mult decat atat, placile de polistiren extrudat se monteaza foarte usor pe suprafete betonate si cimentate, iar tencuiala ce se aplica peste acesta are o aderenta foarte buna.

  1. Cand discutam despre calitati, acest material are foarte multe

Aici mentionam faptul ca este un foarte eficient material utilizat pentru izolare, dar si faptul ca rezista foarte bine la actiunea factorilor externi naturali, precum izolarea. Este important de retinut faptul ca rezistenta impotriva umiditatii in recomanda sa fie utilizat pentru izolarea fundatiei. Mai mult decat atat, are calitatea de a se comporta foarte bine la variatiile de temperauta, rezistand foarte bine atat la inghet, cat si la caldura mare.

  1. Polistirenul extrudat este materialul care poate fi montat indiferent de conditiile meteo pe suprafetele ce au nevoie sa fie izolate

De asemenea, este foarte rezistent la socuri si trafic intens, fiind potrivit pentru a izola pardoselile. Tot in cadrul acestei suprafete, acest material poate fi utilizat intr-un sistem de incalzire prin pardoseala.