Primarul Sectorului1, Clotilde Armand, a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, că angajații primăriei care nu folosesc registrul de prezență nu vor mai fi plătiți.

De asemenea, edilul sectorului 1 a precizat că ziua de vineri nu mai fi considerată program scurt pentru funcționari.

Nu în ultimul rând, Armand a cerut verificarea modului în care sunt acordate concediile medicale, deoarece ”sunt multe suspiciuni că aceste concedii sunt folosite abuziv”.

Observ că unii angajați din Primăria Sectorului 1 au impresia că sunt în vacanță. Da, da. Sau că locuitorii acestui sector sunt obligați să le plătească salariile pentru figurație… sau să plece de la locul de muncă când au chef. Nu știu cum i-a obișnuit fosta administrație însă vă spun ferm că eu nu voi tolera așa ceva.

De astăzi, toți funcționarii primăriei și din subordonate care nu-și folosesc cartelele pentru pontaj sau registrul de prezență nu vor mai fi plătiți. E simplu: ești plătit cât muncești. Un alt aspect: am trimis către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate o adresă să verifice și să ne comunice situația celor care folosesc concediile medicale. Avem multe suspiciuni că aceste concedii sunt folosite abuziv.

De asemenea, vom schimba regulamentul intern pentru ca în ziua de vineri să nu se mai lucreze până la ora 14.00. Să se lucreze până la ora 16.30. Așa cum e normal.

PS: Să știți că există și altfel de angajați. Sunt funcționari care stau până seara și muncesc în locul celor absenți. Iar frustrarea este imensă atunci când unul muncește și zece privesc cu dispreț la el.” – a transmis primarul sectorului 1 pe Facebook.