Au apărut imaginile surprinse de camera de supraveghere cu momentul în care izbucnește incendiul, la primăria Beleți Negrești, din Argeș. Chiar edilul comunei este acuzat ca ar fi pus focul.

 

În filmare se vede cum, imediat după ce flăcările cuprind clădirea, o mașină pornește în trombă și dispare în noapte. Anchetatorii spun că la volanul autoturismului era primarul.

După ce a recunoscut că el a dat foc primăriei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

În imaginile surprinse de camera de supraveghere se vede cum, puțin dupa ora 3, se sting farurile mașinii, apoi, un minut mai târziu, flăcări violente luminează clădirea principală.

Imediat după, farurile se aprind din nou, iar primarul Mihai Marin, despre care anchetatorii au stabilit că se afla la volan, se pierde în noapte.

Surse din anchetă spun că la 2 fără 3 minute primarul ar fi întrat în curtea primăriei cu autoturismul și timp de mai bine de o oră ar fi împrăștiat cei 300 de litri de motorină destinați deszăpezirii.

–  A fost motorina luată pentru deszăpezire.
–  Aaa, deci motorina primăriei.
–  Da.
–  Câtă aveați?
–  Am avut 300 de litri de motorină
”.

Totul s-a întâmplat duminică spre luni. Primarul Mihai Marin a fost de negăsit întreaga zi. Luni noaptea a făcut un accident în defileul Jiului și a ajuns la spitalul din Târgu Jiu, de unde a fugit.

 

A dat foc primăriei pentru că îl șicanau angajații, apoi a fugit la mănăstire

 

O noapte mai târziu a fost scos din râul Argeș de paznicul mall-ului din Pitești și dus la unitatea de primiri urgențe, în hipotermie.

A susținut că a căzut accidental. A rămas internat, sub pază, până joi, când a fost dus la poliție, pentru audieri. După 8 ore de declarații, edilul a fost reținut și apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru distrugere prin incendiere și distrugerea de înscrisuri.

El a marturisit că a recurs la acest gest din cauza șicanelor angajaților primăriei și lipsei de respect a acestora.

„- Ultima dată când l-ați văzut era mai supărat?
– Nu știm, supărat a fost tot timpul
”.

Prim procuror Cosmin Puiulescu, Parchetul de lângă Judecatoria Topoloveni: ”Era o stare conflictuală preexistentă cu angajații din primărie. Gestul în sine pe care dânsul l-a făcut, nu și-l poate explica nici dânsul. Se pare că din noaptea respectivă nu a mai trecut pe la domiciliu și s-ar fi dus la mănăstirea Prislop, din județul Hunedoara. Regretă profund cele întâmplate”.

Mihai Marin fusese ales în funcția de primar în urmă cu un an. El a făcut contestație la decizia de arestare preventivă, iar cererea lui va fi analizată miercuri.