Rezultate Evaluarea Naționala 2020. Primele rezultate la Evaluarea Națională sunt anunțate luni, ele fiind publicate pe edu.ro, dar și la avizierele centrelor de examen.

 

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2020 sunt afișate luni, atât la avizierele centrelor de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

Pentru prima dată în istoria examenului de Evaluarea Națională, notele obținute de absolvenții clasei a VIII-a, la probele de limba și literatura română și matematică, vor fi afișate într-un format anonimizat, care nu va mai permite identificarea elevului.

Luni se afişează rezultatele, până la ora 14.00. Tot luni, între orele 16.00 şi 19.,00, şi marţi, între orele 8.00 – 12.00, se vor putea depune contestaţiile.

 

Ministerului Educației a luat decizia de anonimizare a rezultatelor examenului de Evaluare Națională 2020, iar, în 16 iunie, această decizie a fost transmisă tuturor unităților de învățământ din teritoriu.

Motivul pentru care s-a luat această decizie este legat de posibilitatea ca unii părinți să nu dorească faptul ca notele obținute de copiii lor să fie publice.

Astfel, miercuri, 17 iunie, după examenul de matematică la Evaluarea Națională 2020, fiecare elev a primit un cod personal, care va putea fi folosit pentru aflarea rezultatelor. Mai exact, atunci când în centrele de examen vor fi afișate rezultatele, acestea nu vor mai include numele elevilor, ci doar codurile acestora.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

 

Elevii nemulţumiţi de notele primite la Evaluarea Națională 2020 vor putea depune contestaţii online.

Atenţie însă, şi pentru cererea prin mail exista un interval orar, care trebuie verificat. Şi, este foarte important ca părinţii să ştie că în urma contestaţiei, va rămâne ultima notă, chiar dacă va fi mai mică decât cea iniţială.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, informează edu.ro.