Un bărbat de origine română a fost condamnat la 10 ani de închisoare în Marea Britanie, fiind acuzat că a violat o femeie în apartamentul său din orașul Bradford, precum și de alte infracțiuni.

 

 

Bărbatul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în România, pentru omor, însă a executat doar 10 ani. Ulterior, acesta a plecat la muncă în Marea Britanie, potrivit BBC.

Potrivit magistraților Curții Regale din Bradford, românul și-a lovit victima, a târât-o pe scări și a sechestrat-o în apartamentul său, unde a și violat-o. Potrivit unui jduecător: “femeia a încercat să scape, cățărându-se pe geam, unde a fost observată și de polițiști”.

Românul a fost prins, însă instanța a decis să fie cercetat în libertate. Bărbatul a profitat de decizia jdecătorilor și a dispărut, fiind căutat aproape trei ani de oamenii legii.

În cele din urmă, a fost prins la începutul anului 2019, tot în Bradford, iar marți a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

După efectuarea pedepsei, bărbatul va fi expulzat în România și va avea inetrdicție pe viață de a intra pe teritoriul Marii Britanii.