Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat că Rusia va prezenta la parada de 9 mai cea mai modernă tehnică militară, care este deja în dotarea armatei ruse.

“Vom prezenta în Piaţa Roşie doar cea mai modernă, cea mai nouă tehnică. Vom prezenta în premieră invenţiile noastre, care vor defila în Piaţa Roşie şi care deja intră în dotarea armatei ruse”

a spus Rogozin, într-un discurs susţinut în faţa veteranilor la Muzeul de Arme din Tula.

Afirmaţiile lui Rogozin vin în contextul în care conflictul din estul Ucrainei este departe de a fi încheiat. În ciuda armistiţiului care a intrat în vigoare pe data de 15 februarie, rebelii proruşi atacă poziţii cheie ale armatei ucrainene, iar armata a anunţat că nu poate retrage armamentul greu de pe linia frontului, din pricina acestor atacuri.

În discursul susţinut la Tula, Rogozin şi-a exprimat convingerea că toţi muncitorii din industria militară a Rusiei vor depune eforturi maxime în aceste “vremuri deloc simple”, “în condiţiile în care duşmanul este la porţile noastre, când la câteva sute de kilometri de Tula, Voronej, Kursk are loc un război fratricid, când oamenii sunt ucişi doar pentru că vor să vorbească ruseşte, vor să înveţe în limba rusă, să fie oameni ai lumii ruse”.