O inedită şezătoare în care vor fi cusute mărţişoare cu simboluri tradiţionale va fi organizată joi, la Centrul de Cultură şi Artă Sălaj, întreaga sumă obţinută ulterior din vânzarea mărţişoarelor urmând a fi folosită pentru acordarea unor burse pentru educaţie.

“Am pus la cale o şezătoare de lucru de tip clacă, în cadrul căreia vom realiza mărţişoare cu elemente etnografice simplificate din cultura sălăjeană şi alte modele diverse. Vom coase, vom croşeta, vom lega fundiţe cu aţă alb-roşie şi vom pregăti o adevărată colecţie cu dichisuri de primăvară. Vom scoate mărţisoarele la vânzare şi licitaţie, iar întreaga sumă va fi folosită pentru completarea fondului de burse pentru educaţie “Agapis” şi “Filantropia Porolissum”. Aşadar, dacă aveţi mâini pricepute, haideţi să faceţi o faptă bună. Vă implicaţi activ în comunitate şi veţi avea bucuria de a fi printre cei cei care pun umărul la crearea unui fond de burse care va însemna educaţie şi dezvoltare locală. Lucrurile bune se fac împreună, cu implicare”, se arată în mesajul ataşat evenimentului, creat pe Facebook de organizatorii acestei şezători.

Potrivit sursei citate, şezătoarea va avea loc joi, 22 februarie, între orele 18.00 – 21.00, la Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, în sala Dialoguri Europene.

Evenimentul face parte din proiectul “Şezători în Ţara Silvaniei”, propus comunităţii de Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare Locală Agapis, în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, Asociaţia Filantropia Porolissum şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus.

În urma unor acţiuni similare de anul trecut, în prezent sunt acordate 4 burse de educaţie Agapis.

“Banii colectaţi anul trecut din astfel de acţiuni i-am direcţionat către patru burse. Trei din ele sunt pentru trei fete ce urmează cursuri de cusători-ţesătorie, iar a patra pentru un băiat care face sport de performanţă. Ne gândim, şi în viitorul an şcolar, la acordare unor astfel de burse”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Alina Zară Prunean, iniţiatoarea proiectului “Şezători în Ţara Silvaniei”. AGERPRES/(A – autor: Sebastian Olaru, editor: Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)