În ultimele zile iarna şi-a arătat puterile în staţiunea Păltiniș din apropierea Sibiului.

La peste 1400 de metri atitudine a nins zile în şir, prilej numai bun pentru iubitorii sporturilor de iarnă să dea piept cu pârtiile pline de zăpadă.

Schiori de toate vârstele au umplut staţiunea mai ales că sezonul de schi s-a prelungit cu încă două săptămâni.

Mai mult decât atât preţurile sunt cu până la 30% mai mici faţă de lunile de iarnă.

La Păltiniş a fost vreme însorită și zăpadă cât vezi cu ochii. Asta după ce a nins mai multe zile la rând, iar stratul de zăpada a atins un metru grosime, așa că toată lumea s-a bucurat de iarna venită pe neașteptate.

Ștefan vrea cu orice preț să învețe să schieze în aceste zile.

Ștefan: „Sunt începător, azi e a doua oară când schiez. Cum merge, te ajută şi mami şi tati? Merge binişor.”

Cei mai mici schiori și snowboarderi s-au simţit ca în vacanță, când au văzut atâta zăpada.

Sara: „Este superb şi mai ales nu e vacanţă dar aşa de repede trec aceste două zile încât nici nu îţi dai seama!”

Fetiţă: „Mie mi se pare cam ciudat sincer pentru că aş fi vrut să nu fie aşa, mi-ar fi plăcut să mă bucur şi eu un pic de iarbă, dar na. Dar e bine până la urmă, că pot să schiez mai mult şi că nu s-a terminat schiatul direct în iarnă”.

Unii turişti au venit de la kilometri buni ca să se bucure de zăpadă.

Tânăr: ”E un refresh aşa, mai ales că am senzaţia cumva ca în toată pandemia asta când faci oleacă de sport, te mai aeriseşti şi nu doar asta, dar îţi dă o senzaţie de libertate, te aduce cu picioarele pe pământ”.

Ninsorile bogate din munţii Cindrel au dus la prelungirea sezonului de schi cu cel puţin două săptămâni. Iar tunurile de zăpadă pot lua o pauză, spun admistratorii pârtiilor.

Marius Roman, manager complex schi: „E o zăpadă de decembrie venită în martie, cred că a surprins pe toată lumea. Rămân toate pârtiile deschise o bună perioadă de timp? Cu siguranţă la cât s-a depus în ultima perioadă, în ultimele 3 zile, va rezista cel puţin încă 2 săptămâni”.

Geo, instructor schi: “Cu toate că nu am avut zăpadă până acum, acum avem zăpadă din belşug, un metru de zăpadă. Încă puteţi lua lecţii, fără nici un dubiu”.

O zi întreagă la schi vă scoate din buzunar 70 de lei, iar accesul este permis pe toate pârtiile. Zilele de weekend aduc și un program prelungit, iar de două ori pe săptămână puteți schia și noaptea. În acestă perioada de extrasezon găsiţi oferte atrăgătoare şi la pensiunile din zonă.