“La ora 23.35 de minute se reuseste cuplarea cazului cu o resursa mobila, o ambulanta de urgenta cu medic. Medicul ajunge la caz in jurul orei 23.50 minute, gaseste pacienta constienta, cooperanta, echilibrata hemodinamic si respirator, cu simptomatologie abdominala nespecifica. Pacienta afirma ca a prezentat mai multe scaune diareice, varsaturi si a avut febra peste 39 grade. La examenul obiectiv pacienta prezinta febra 38 grade si durere abdominala difuza. Nu prezenta semne de iritatie meningeala si nici semne de iritatie peritoneala, durerea abdominala fiind difuza si nespecifica. I s a administrat o perfuzie de rehidratare cu tratament antialgic dupa care pacienta s a simtit mai bine, scazand in intensitate durerea abdominala”, arată medicii.

Doctorii mai transmit că în timpul consultaţiei şi al tratamentului, pacienta nu a prezentat niciun fel de semn sau simptom care să anunţe evoluţia ulterioară.

“La finalul tratamentului medical a propus familiei si pacientei sa mearga la spital penru investigatii suplimentare. Familia si pacienta au refuzat internarea iar acest lucru s-a consemnat prin semnatura. Nimic din starea pacientei nu prevestea evolutia ulterioara. Dupa aproximativ 4 ore, la ora 3.33.51 se inregistreaza o noua solicitare sosita prin 112, pentru aceeasi pacienta. De data aceasta mama afirma ca au aparut o erupttie pe corp, pete ca niste vanatai. In 12 minute din momentul solicitarii ajunge o ambulanta de tip B2 la adresa, gaseste pacienta echilibrata hemodinamic respirator, cu febra si eruptie cutanata”, potrivit sursei citate.

Medicii de pe Ambulanţă monitorizează eleva şi o transportă la cel mai apropiat spital de urgenţă, respectiv Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde pacienta rămâne pentru investigaţii.

“La ora 6,38.37, SUUB solicita prin 112 o ambulanta cu medic pentru un pacient critic, aceeasi tanara de 18 ani pentru a fi transportata la IN Matei Bals. Echipajele s au confruntat cu un caz aparent simplu, cu o simptomatologie nespecifica, fara elemente care sa anunţe o evolutie fulminanta, cu prognostic foarte grav”, se mai arată în comunicat.

Joi, o elevă de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală, confirmată cu meningită, a murit. Liceul a luat decizia suspendării cursurilor pentru ziua de vineri.