Ori ca aveti o afacere personala sau detineti o companie cu zeci de angajati, mediul online reprezinta din ce in ce mai mult o oportunitate imensa pentru a va face cunoscut. Este si normal, fluxul de informatii creste parca exponential de la o zi la alta si daca nu existam in acest flux cu serviciile noastre practic nu stie nimeni de noi.

Foarte multe firme se bazeaza le clienti care vin « din strada » sa zic asa sau « din gura in gura ». Din punctul meu de vedere aceste metode de promovare exista insa va poate asigura supravetuirea firmei intr-un procent de maxim 10% din cat ar trebui ca firma sa reziste pe piata.

Aproape toata lumea cauta un serviciu pe google sau un produs dorit. Aproape toata lumea cauta recenzii despre un serviciu sau produs inainte de a il achizitiona si este absolut normal !

Cum va puteti promova firma in mediul online ?

In primul rand cautati cat mai multe cataloage de firme online, Cautati o lista de firme unde va puteti inscrie profilul cat mai relevant. La o simpla cautare pe google puteti gasi destule insa aveti foarte mare grije ca totul are un prêt in mediul online. Daca o sa gasiti un website care va permite inregistrarea gratuita verificati inainte autoritatea site-ului.

O alta metoda populara astazi este redactarea de articole platite pe website-uri cu autoritate mare care va ajuta sa crestei in cautarile google.

Cat costa promovarea unei firme in mediul online ?

Costul pentru o promovare cat mai buna este relativ. De ce ? deoarece depinde in primul rand de concurenta pe care o aveti. De exemplu, daca oferiti servicii de traspor persoane trebuie sa stiti ca aveti concurenta destul de mare in orice oras va aflati ! Ca sa ajungeti in top3 la cautarea unei expresii gen « transport persoane Bucuresti-Iasi » ar trebui sa invetiti pe luna aproximativ 1.400 RON timp de minim 9 luni pentru a avea garantia unor rezultate bune insa aici trebuie sa contactati o firma specializata pe servicii SEO si sa aveti cat mai multe informatii despre firma respectiva.

Nu va lasati pe mana persoanelor care nu stapanesc domeniul prea bine pentru ca va riscati bani inutil.

Un portal de articole platite recomandat este Firme365.ro care are o vechime de peste 10 ani si sa adaptat perfect ultimelor cerinte din mediul online. Este un portal care are integrat sistemul AMP de la google . Acest lucru va ofera o experinta placuta cu un scor de incarcare al paginilor ridicat.

Un portal cu experienta atat pentru articole platite cat si pentru ingeristrarea serviciilor intr-un catalog de firme online bine optimizat pentru motoarele de cautare.

Investitia in promovarea online valoreaza destul de mult pe termen mediu si lung.