Comisia pentru imunizare din Germania a recomandat ca vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca să fie autorizat numai pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, transmite The Guardian.

Grupul, care evaluează vaccinurile pentru guvernul german, a transmis joi că nu există suficiente informații cu privire la eficacitatea vaccinului pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Din acest motiv, comisia a recomandat ca vaccinul să fie utilizat numai persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani.

Se preconizează că Agenția Europeană a Medicamentului va lua o decizie cu privire la aprobarea vaccinului AstraZeneca în cursul zilei de vineri.

Conflict între UE și AstraZeneca

Miercuri, Uniunea Europeană a cerut AstraZeneca să publice contractul pe care l-a semnat cu blocul comunitar pentru furnizarea de vaccinuri contra COVID-19, după ce directorul executiv al companiei a dezvăluit detalii confidențiale.

Directorul executiv al gigantului farmaceutic AstraZeneca, Pascal Soriot, a făcut apel la publicul european să dea dovadă de înţelegere în privinţa întârzierilor în livrările plănuite de vaccinuri anti-COVID-19, subliniind însă că firma nu este obligată juridic de un anumit calendar.

Vaccinul Astra Zeneca așteaptă undă verde pentru administrarea în Uniunea Europeană, iar autorizarea ar putea veni până la sfârșitul acestei săptămâni.

Dar, au apărut deja controverse în privința eficienței acestui ser – care, însă, are avantajul de a fi mai ieftin și mai ușor de depozitat și transportat, pentru că dozele pot fi păstrate în frigidere obișnuite.