Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, la un eveniment organizat de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să fie în continuare “avocatul statului paralel”.

Călin Popescu Tăriceanu a participat la “Conferinţa naţională” a iniţiativei “România 3.0″, lansată de Daniel Dragomir, la care au mai fost prezenţi şi deputatul PSD Liviu Pleşoianu şi fostul senator Marius Obreja, exclus din PNL.

(…) Mă aştept totodată ca preşedintele Klaus Iohannis să continue să fie avocatul statului paralel, întrucât speră în acest fel va obţine al doilea mandat. Probabil aşa cum l-a obţinut şi pe primul. Chiar şi aşa, nu cred că va mai avea argumente să respingă legile Justiţiei, mai ales în faţa noilor abuzuri care sunt aduse în atenţia opiniei publice în fiecare zi şi de care luăm cunoştinţă cu toţii”, a declarat Tăriceanu, potrivit news.ro.

În discursul său, liderul ALDE s-a întrebat “câţi români sunt victime ale abuzului fără că noi să ştim şi până unde ajung tentaculele statului paralel”.

Tăriceanu a susţinut că România este acum “un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei” şi în care s-a înregistrat “un regres imens în ceea ce priveşte libertăţile fundamentale şi drepturile cetăţeneşti, dacă e să luăm că reper anul 1990.”