Călin Popescu Tăriceanu sugerează, într-o postare pe Facebook, că ar exista similitudini între înfrângerea lui Winston Churchill şi a Partidului Conservator din Marea Britanie în alegerile din 1945, imediat după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial, şi înfrângerea ALDE în alegerile europarlamentare din 26 mai.

Călin Popescu Tăriceanu se compară, pe Facebook, cu prim-ministrul britanic Winston Churchill, şi sugerează că dezastrul înregistrat de ALDE la alegerile europarlamentare din 26 mai este comparabil cu înfrângerea politică suferită de Churchill în 1945, după victoria în Al Doilea Război Mondial.

„Marele bărbat de stat nu a dezarmat, a continuat lupta și, în 1951, a revenit la cârma țării”, a scris şeful Senatului, care mai face o trimitere la starea politicii actuale din România şi spune că „de aici, prima lecție ar fi că nu mereu cei care iau voturile le și merită”.

„Niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îți spun asta!”, a concluzionat Tăriceanu.

La alegerile europarlamentare din 26 mai, formaţiunea lui Tăriceanu, ALDE, nu a reuşit să treacă pragul electoral, obţinând doar 4,11% din voturile exprimate.