Ce este teava patrata

In ceea ce priveste curbura tubului patrat denumit si teava patrata, totul se reduce la patru variabile. Mai precis se face referire la materialul acestui tub, ustensile, lubrifianti dar si la masinariile folosite.

Procesul de indoire a acestor tevi se bazeaza in principal pe stiinta si tehnologia moderna. In zilele noastre, pentru a facilita lucrul manual si a obtine rezultate foarte precise, software-ul computerului este acum utilizat pentru a proiecta mese de indoire. Benderul este controlat de computer si poate prezice cu precizie presiunea si deformarea in termeni matematici.

Cinci caracteristici importante ale tuburilor patrate

Rezistenta ridicata – Asa cum am spus mai sus, tubul patrat sau teava patrata este un material foarte durabil pe toata lungimea, datorita materiei prime din care este fabricat. In plus, are o rezistenta foarte buna la rasucire si torsiune.
teava patrata
Durata lunga de viata, datorita materiei prime si daca se iau masuri adecvate pentru a evita produsele corozive, acest material poate rezista pana la 25 de ani de siguranta.

Usor – Deoarece este gol, materialul este usor, ceea ce inseamna ca este relativ usor de transportat si manipulat.

Permite sudarea si taierea – tubul patrat poate fi sudat si taiat la dimensiunea necesara fara probleme, deci este perfect pentru particularitatea oricarui proiect.

Material reutilizabil – Acest material poate fi refolosit fara nicio problema. Chiar daca datele proiectului au fost modificate, tubul patrat poate fi reutilizat fara a achizitiona materiale de tip teava patrata suplimentare.

Avantajele tubului patrat si al utilizarii

Acest material popular din otel este cel mai utilizat in serie. Asa cum s-a mentionat mai sus, are o forma structurala deosebit de benefica, facandu-l o rezistenta rara la alte materiale.

Tubul patrat se comporta la fel pe toata lungimea sa, adica teava patrata are aceleasi caracteristici si aceeasi duritate pe orice parte a suprafetei sale. Orice structura in care un tub patrat este un element constitutiv va fi o structura durabila si foarte stabila. Cand vine vorba de proiecte complexe care utilizeaza acest material, aceste aspecte vor avea un impact mare.