Ce este teava rotunda zincata?

Materialele de la Marola precum teava rotunda zincata sunt cea mai buna solutie pentru structurile metalice.

Este important sa stim ca acest material nu va fi folosit niciodata pentru transportul oricarui tip de fluid. Teava rotunda zincata de la Marola.RO este realizata dintr-un proces de laminare sau prin zincare. In procesul de productie, lamelele metalice subtiri (adica materia prima utilizata pentru sudarea tuburilor rotunde) trec prin rolele metalice pentru a deforma placile metalice subtiri pana devin rotunde.

Care sunt cele mai intalnite si cunoscute avantaje

Pentru a-l putea folosi cat mai mult timp si pentru a pastra teava rotunda zincata cu toate proprietatile sale, se recomanda sa o taiati sau sa o sudati.
teava rotunda zincata
Acesta trebuie combinat cu alte materiale solicitate de proiect numai prin procesul de filetare.

Daca acest lucru nu este posibil, se poate utiliza un proces de sudare, dar dezavantajul acestui proces este ca va distruge complet stratul protector de zinc de pe ambele parti ale liniei de sudare.

Prin urmare, stratul protector de zinc nu isi va mai juca rolul si va creste riscul de coroziune, slabind astfel rezistenta sa la presiune ridicata.

Cum ar trebui utilizata teava rotunda zincata pentru a-si mentine performanta?

Avand in vedere ca principala calitate a acestui material este un strat protector de zinc, este evident necesar sa il protejam. Prin urmare, pentru a se bucura de toate calitatile tevilor rotunde zincate, expertii recomanda ca acestea sa fie utilizate in proiect impreuna cu restul materialelor numai in timpul procesului de filetare, nu in timpul procesului de sudare.

In timpul procesului de sudare, stratul protector de zinc va fi distrus pe toata lungimea liniei de sudare (interna si externa). Daca este necesara sudarea, se recomanda aplicarea vopselei bogate in zinc pe teava rotunda . Acest lucru se poate face doar extern, motiv pentru care nu se recomanda sudarea tevilor rotunde zincate!