Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, numărul 9 mondial, şi canadianul Milos Raonic (nr.24) au declarat forfait pentru turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, programat la finele acestei luni, informează presa din Emiratele Arabe Unite.

Wawrinka acuză în continuare dureri la genunchiul stâng, la care a fost operat în cursul lunii august. El nu mai disputat niciun meci în circuitul masculin după înfrângerea suferită în primul tur la Wimbledon, în faţa rusului Daniil Medvedev.

Jucătorul din Ţara Cantoanelor speră să se refacă, însă, la timp pentru a putea participa la primul turneu de Mare Şlem al anului viitor, Openul Australiei, care va debuta pe 15 ianuarie la Melbourne.

“Din păcate, nu voi putea juca la Abu Dhabi în acest an, încă nu sunt pregătit să evoluez la acest nivel. Lucrez însă din greu alături de echipa mea şi fac tot posibilul pentru a fi gata la timp pentru Australian Open”, a declarat Wawrinka, citat de cotidianul The National.

Canadianul Milos Raonic va absenta, la rândul său, de la turneul demonstrativ care va avea loc la Abu Dhabi, din cauza probleme de sănătate, care l-au făcut să pună prematur capăt sezonului, în luna octombrie, după Openul Japoniei,

Wawrinka şi Raonic vor fi înlocuiţi cu sud-africanul Kevin Anderson şi rusul Andrei Rublev la competiţia care va avea loc între 28 şi 30 decembrie în capitala Emiratelor Arabe Unite, la care vor mai fi prezenţi spaniolul Rafael Nadal, numărul unu mondial, sârbul Novak Djokovic, austriacul Dominic Thiem şi spaniolul Pablo Carreno Busta.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)