Despre deserturile raw vegane a inceput sa se vorbeasca extrem de mult in ultima perioada, mai ales in randul persoanelor preocupate de sanatatea proprie si a celor dragi, care inca sunt foarte mari iubitoare de dulce. De multe ori, ideea unui desert sanatos este adesea un subiect de dezbatere – sunt retetele pentru deserturi vegane cheia? Pentru a oferi raspunsuri la intrebarile acesteia, trebuie sa ne aprofundam asupra dietelor raw vegane si sa aprofundam filosofia din spatele acestora.

Despre deserturile raw vegane de la RawCoco

Tipul de alimentatia raw vegan presupune includerea in dieta zilnica a unei cantitati cat mai mari de “hrana vie”, mai exact, produse de origine vegetala, recunoscute pentru proprietatile lor nutritionale.

deserturi raw vegan

Cantitatea de alimente vegetale trebuie sa fie indirect proportionala cu cea de hrana gatita, fie ea si vegetariana sau vegana.  Cantitatea de astfel de alimente vegetale trebuie sa fie indirect proportionala cu cea de hrana gatita, fie ea si vegetariana sau vegana. Poate fi insa vorba de un intreg proces, in care organismul este treptat obisnuit cu includerea acestor alimente in dieta zilnica, in detrimentul celor gatite, pentru ca in final sa se poata ajunge si la o dieta 100% raw, de la care in general nu mai exista intoarcere.
Inainte de orice, trebuie stiut despre deserturile raw vegane de aici faptul ca ele nu contin faina, nici lapte sau oua. Practic, nimic din elementele care ar putea lasa loc interpretarilor cum ca aceste deserturi raw vegane nu ar putea fi vazute drept un desert sanatos.

Mai mult decat atat, acestea se pregatesc la rece, adica nici ele si nici ingredientele lor nu sunt coapte sau fierte, nu sunt procesate in nicio maniera, nici chimica si nici termica. Prin evitarea acestor procese se asigura pastrarea tuturor vitaminelor, mineralelor, enzimelor si nutrientilor pe care ingredientele lor crude le contin. De asemenea, E-urile sau conservantii nu isi gasesc locul in retetele acestui tip de desert sanatos, ce este de asemenea tinut la distanta de aportul de zahar si chiar de cel al aditivilor sau al potentiatorilor de aroma.

Totusi, aceste deserturi raw vegane sunt totusi indulcite, insa cu indulcitori naturali precum miere, sirop de agave sau stefie. In plus, in retete se vor regasi si nuci si seminte dintre cele mai gustoase si aromate, precum nuca de cocos, migdale, nuci pecan, nuci de macadania. Acest lucru nu inseamna insa ca alte ingrediente precum semintele de floarea-soarelui, dovleac sau nuci romanesti, mai des intalnite pe meleagurile noastre, nu fac parte din retelele pentru deserturi vegan.

De ce sa alegi deserturi raw vegane?

desert raw vegan

Consumarea unui desert sanatos, cum sunt aceste deserturi raw vegane se poate face de catre oricine, oricand, oricum. Nu trebuie sa fie vorba despre adepti ai stilului de viata raw vegan, intrucat astfel de bunatati pot fi apreciate de orice iubitor de dulce. Este totusi important ca produsele sa fie preparate corespunzator, iar cea mai buna solutie este apelarea la specialisti in preparare deserturi vegan, precum cei de la RAWCOCO. Pe site-ul lor, plin de informatii folositoare referitoare la acest stil de viata, exista o rubrica special dedicata deserturilor raw vegane, unde puteti gasi o gama larga de rasfaturi apetisante, sub forma unor deserturi raw vegane facute ca la carte.