Informatii de baza

In primul rand, este important de stiut faptul ca vata minerala este un material izolator. Cu ajutorul acestui material se realizeaza izolatii termice, dar si fonice.

Fata de alte materiale care pot fi utilizate pentru aceleasi proiecte, vata minerala este cam cel mai utilizat material.
vata minerala
Aceasta vata este un tip de material care nu arde si nici nu intretine arderea, insa la temperaturi de peste 2500 de grade Celsius acesta se degradeaza vizibil. In functie de caldura existenta intr-o incapere este necesara alegerea unui material care are o anumita rezistenta la foc pentru peretii despartitori ce deliminteaza acea camera si intrauntrul carora se monteaza acesta. Mai mult decat atat, acest material detine o clasificare A1 de comportament la foc.

Ce caracteristici se regasesc la vata minerala?

Vata minerala este un material pe cat se poate de excelent care poate sa iti ofere exact rezultatele pe care ti le doresti. Are anumite proprietati care se regasesc doar la aceasta si nu si la restul materialelor.

Printre acestea caracteristici ale materialului pot sa fie luate in considerare si urmatoarele. O proprietate de baza a acestui material este faptul ca nu permite conductivitatea termica, aceasta pastrand foarte bine temperatura. De asemenea, poate fi foarte bine punctat si faptul ca rezista cu o foarte mare usurinta la factorii externi.

Aplicatii in cadrul carora se utilizeaza vata minerala

Pardoseli si plansee – acest material se utilizeaza pentru izolarea termica si fonica a pardoselilor, dar si a planseelor dintre etaje, inclusiv in pardoselile constructiilor fara subsol.

Planse peste ultimul etaj – si aici acest material se utilizeaza, in special daca consideram ca exista un pod care va fi locuita.

Pereti despartitori – peretii despartitori din incaperi daca sunt realizati din rigips si vata minerala au o greutate redusa, iar astfel nu incarca structura. De asemenea, acestia se realizeaza rapid si ofera avantajul ca pot fi realizati oriunde in functie de designul spatiului respectiv. Vata minerala se monteaza pentru a izola termic incaperea, dar si pentru a atenua zgomotele