Am tot vorbit, ani la rând, de toalete în grădinile școlilor, de lipsa tehnologiei și a apei calde ori de programe prăfuite, însă vrem să mergem mai departe.

Vrem să găsim împreună soluții și să arătăm exemple de profesori și elevi care împreună au reușit să facă lucrurile altfel.

Acum, “Viitor cu clasă” are misiunea de a scoate la suprafață acei profesori și elevi care în școala lor, în comunitatea lor au reușit să schimbe în bine ceea ce astăzi înseamnă educație.
În fiecare ediție vom avea un beneficiar direct al acestui sistem: un elev, un părinte, în discuție directă cu dascăli și autorități.

Vineri, la ora 15.00, vom avea în fața noastră două generații: Ministrul Educației, Monica Anisie, cu reprezentantul generației online, Andrei Șelaru, într-o discuție constructivă care va încerca să aducă în prim plan bunele practici din școala românească și prin ele să ambiționăm profesori, directori, părinți, elevi și autorități să lucreze împreună, să vină cu idei concrete despre cum ar putea funcționa la nivel național soluțiile pe care ei le-au implementat în comunitățile lor și au dat roade, pentru că anul acesta doar împreună cu efort și dorință vom putea ajuta beneficiarii acestui sistem: elevii.

Spre ei trebuie să ne îndreptăm acum toată atenția. De aceea, am vrut să îl avem alături de noi pe Selly, cel care e în contact zi de zi cu sute de mii de elevi din toată țara, care acum participă la școala online.