Este foarte important sa te programezi la un consult ginecologic regulat pentru a avea o sanatate de fier. Medicii de la cabinetul de ginecologie de la Romgermed iti recomanda sa te programezi la un consult ginecologic in fiecare an pentru a putea depista precoce eventualele probleme cu care te-ai putea confrunta. In functie de rezultele analizelor pe care ti le va face, medicul ginecolog va decide daca este cazul sa faci si alte analize mai amanuntite sau nu.

Ce reguli ai de respectat inainte de un consult ginecologic?

 • Se eviti contactul sexual cu 2 zile inainte de consultatia ginecologica
 • Sa eviti spalaturile vaginale cu cateva zile inainte de recoltarea probelor
 • Sa inchiei orice tratament vaginal
 • Sa ai doar o igiena exterioara in zona genitala
 • Sa nu folosesti lubrifianti cu cateva zile inainte

Ce analize se fac la un consult ginecologic?

 • Analiza secretiei vaginale – in cazul in care observi secretii vaginale abundente care sunt insotite de un miros neplacut si care au o culoare gri-albicioasa trebuie sa-i spui asta medicului ginecolog. Toate acestea sunt simptome ale unui infectii mai mult sau mai putin grave al carei diagnostic il vei afla la consultatia ginecologica.
 • Test Papanicolau – este un test ginecologic de rutina ce trebuie facut regulat, scopul lui fiind acela de a depista modificari celulare anormale la nivelul cervixului si colului uterin. Acest test este recomandat tuturor femeilor care si-au inceput viata sexuala. Este indicat sa faci acest test la 2 saptamani dupa terminarea perioadei de menstruatie.
 • Ecografie transvaginala – este o ecografie ce se realizeaza cu ajutorul unei sonde ecografice care se introduce in vagin pentru ca medicul ginecolog sa poate vizualiza organele genitale interne si o posibila sarcina incipienta. Ecografia transvaginala este recomandata pentru depistarea unor leziuni ce nu pot fi depistate pe care transabdominala si atunci cand exista probleme la nivelul ovarelor.
 • Examinarea sanilor si ecografie mamara – in cadrul unui consult ginecologic de rutina la clinica medicala Romgermed trebuie sa faci si o ecografie mamara pentru a depisa aparatia unor posibile probleme. Aceasta ecografie nu prezinta deloc riscuri, dar nu este nici o metodata 100% sigura pentru depistarea tumorilor. Nodulii deosebit de mici nu se pot depista cu ajutorul acesteia, dar se pot depista cu mamografie. De asemenea, nu uita de autoexaminarea sanilor pe care o poti face singura in fiecare luna.
 • Colposcopia – este metoda prin care se examineaza colul uterin si care se realizeaza cu ajutorul unui microscop special, care are numele de colposcop. Dupa ce ai efectuat Testul Papanicolau, medicul ginecolog iti poate recomanda sa faci si o colposcopie pentru o examinare amanuntita a colului uterin.consult ginecologic

Medicul ginecolog de la Romgermed iti ofera cateva sfaturi ca sa eviti infectiile vaginale

 • Alege lenjerie intima de culoare alba si din bumbac
 • Evita folosirea gelulilor vaginale
 • Nu purta prea multe ore pantaloni stramti
 • Spala-te zilnic in zona genitala, la exterior
 • Apeleaza la spalaturi vaginale doar la recomandarea medicului ginecolog

In cazul in care urmezi un tratament medicamentos pentru a scapa de o anumita infectie vaginala, nu opri tratamentul doar pentru ca te simti mai bine si termina toata pastilele recomandate de medicul ginecologc. De asemenea, trebuie sa eviti contactul sexual in timpul tratamentului pana dispar toate simptomele.

Despre clinica medicala Romgermed din Bucuresti

In cadrul clinicii medicale Romgermed in Bucuresti exista un cabinet ginecologic cu medici experimentati unde te poti programa pentru un consult ginecologic complet. Pentru mai multe informatii despre toate specialitatile medicale pe care le gasesti la Romgermed intra pe www.clinicaromgermed.ro. Clinica medicala Romgermed este localizata pe Calea Plevnei 137C in Bucuresti.